Consulting, Microsoft Excel

Projektplaneringsmall som kalkylark (Gantt schema)

Dags att dela med mig av en digital tillgång. Om du behöver skissa upp ett Gantt schema i Microsoft Excel eller Google Spreadsheets så har jag skapat en liten projektplaneringsmall som ligger öppen och redo att kopieras och användas.

Ett Gantt-schema, engelska Gantt chart, är en typ av flödesschema som används i projektledning för att beskriva olika faser. Det är en grafisk illustration av ett arbetes, exempelvis ett projekts eller programs fortgång och visa beroenden mellan olika projektdelar eller -faser. – Wikipedia

Gantt schema i Excel

Projektmallen som jag skapade för ett antal år sedan har fått sig ett par omgångar ny grafik, men grundlogiken är fortfarande samma. Börja med att lista alla initiativ (kolumn A), vem som är ansvarig (B) och sedan när respektive initiativ är planerat (C). Då kommer kolumn D – O att uppdatera sig efter automatiskt. Ett väldigt enkelt men smidigt sätt att måla upp alla faser och initiativ över kommande månader och kvartal.

Gör Gantt schema-mallen till din egen

Här öppnar du upp kalkylarket, skapar dig en kopia och gör precis vad du vill med det. Det finns ingen anledning till att jag ska sitta själv på dokumenten som får liv i min dator. Bygg vidare på projektmallen och hör gärna av dig om den har vidareutvecklats – så kan vi tillsammans dela ytterligare projektmallar här på sidan till besökarna.

Notis: En annan tillgång som finns tillgänglig är hur du planerar din AdWords-budget.

Per Pettersson, skribent om digital marknadsföring och konsult i Stockholm. Syns oftast bakom en skärm i ett sökresultat eller powerpoint. Överdrivet glad i att föreläsa och träffa nya människor.

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.