Digital marknadsföring

BrightonSEO är en SEO-konferens i toppklass

BrightonSEO är en konferens som sker årligen i Brighton där huvudämnet är SEO (Search Engine Optimization, dvs sökmotoroptimering). I flera år har jag hört goda rykten om BrightonSEO – från utbildningspassen dagen innan, till själva konferensdagen. Årets agenda innehöll väldigt många föreläsare med olika inriktningar och specialistområden inom SEO.

I år så planerade delar av SEO-teamet på Curamando att åka till konferensen i Brighton för att ta tempen på vad andra konsulter inom branschen pratar om och argumenterar kring. Tillsammans med tre kollegor kunde vi dela upp oss under konferensdagen och täcka olika pass för att sedan sammanstråla och summera det positiva, negativa och nya som vi precis fått höra.

BrightonSEO hade en väldigt bra atmosfär och upplägg med olika pass på ett tema, men samtidigt med olika infallsvinklar och i vissa fall även olika åsikter. Det fanns alltid minst två rum som man ville vara i samtidigt.

Det negativa med konferensen är dock att det är så pass många deltagare vilket gör det väldigt svårt att få tid i montrarna hos utställarna för att diskutera verktygsfunktionalitet som man använder eller är intresserad av att använda. För egen del blev det endast tid för en monter med introduktion i ett nytt potentiellt verktyg att använda i kundprojekt.

Allt var väldigt avslappnat och transparent under dagen. Många föreläsare visade vilken metodik och process som de använder sig av i arbetet. Även om det inte skilde sig så stort från hur vi själva arbetar, var det matnyttigt att få bekräftat att man inte är ute och cyklar eller har missat någonting som kan snabba upp olika arbetsmoment. Det var helt enkelt en bra mix av både kunskapsöverföring och inspiration på årets BrightonSEO.

Vem bör åka på BrightonSEO?

Det spelar ingen roll om du sitter in-house eller på konsultsidan. Om du vill få din metodik och dina processer bekräftade, eller är ny på området och behöver lära dig SEO – gå på konferensen nästa år. Se till att vara ute i god tid och köp en biljett till konferensen. Genom att köpa sin biljett får man lite prylar, som alltid på konferenser, men framförallt ett band som ger dig tillgång till de främre raderna under passen och, i vissa fall, egna områden där man kan sitta och lyssna på föreläsningarna. Vissa pass blir snabbt överfyllda med folk.

BrightonSEO var en bra konferens som var välplanerad och väl utförd. Ryktet blev bekräftat.

Per Pettersson, skribent om digital marknadsföring och konsult i Stockholm. Syns oftast bakom en skärm i ett sökresultat eller powerpoint. Överdrivet glad i att föreläsa och träffa nya människor.

Standard

One thought on “BrightonSEO är en SEO-konferens i toppklass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.