Marknadsföringsböcker

Det oundvikliga

Kevin Kellys bok The Inevitable, 12 teknologiska krafter som kommer forma framtiden, innehåller spännande förklaringar kring hur teknologin format vårt samhälle och de olika steg som all ny teknologi tar i den oundvikliga utvecklingen. Kevin Kelly är inte sen med att spå in i framtiden, från ekonomiska plattformar till artificiell intelligens. Om du, som jag, har ett intresse och nyfikenhet kring hur framtidens teknik kan se ut och fungera, är The Inevitable för dig.

Det oundvikliga - Kevin Kelly

Helt plötsligt kommer ett boktips?

Att bli rekommenderad intressanta böcker tycker jag sker alldeles för sällan. Inte förrän jag började påpeka vilka böcker mina kollegor skulle läsa kom jag underfund med att här, på min digitala plattform, var jag själv tyst. Inga rekommendationer, även fast jag läser 3 till 4 böcker i månaden. Det tänkte jag försöka ändra på. Om det känns ok.

En bok om teknikens framtid

Jag håller med om att boken kanske inte låter så sexig, eller ens anstränger sig rent grafiskt att fånga intresset, men det gamla ordspråket gäller. Döm inte boken efter omslaget. Kevin Kelly siar om framtiden kring appar, plattformar, samhällsfunktioner och ny teknologi som vi ser på TV i science fiction serier med intressanta idéer och slutsatser som kittlar läsarens egna tankar.

För att börja kittla din hjärna direkt – så kan du lyssna på Kevin Kellys TED Talk om artificiell intelligens från tidigare i år:

TL;DR

15-20% av boken snabbläser man när Kevin spårar ur lite väl kring sin framtidsvision. Annars håller författaren ett ganska bra grepp om läsarens uppmärksamhet och nyfikenhet. Många steg som teknologin tar kan appliceras på marknadsföring och passar perfekt som idéespruta för affärsanalyser. Boken får 3,5 av 5 konsultpoäng. Läs den.

Per Pettersson, skribent om digital marknadsföring och konsult i Stockholm. Syns oftast bakom en skärm i ett sökresultat eller powerpoint. Överdrivet glad i att föreläsa och träffa nya människor.

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.